Antalyaspor Gümrük’te yıkıldı 1-4

Görkem Dellal

7 oyuncusundan yoksun kadrosuyla düşme hattındaki Karagümrük’e konuk olan Antalyaspor, rakibine 3-1 yenilip haftayı puansız kapattı. Safouri’nin kırmızı kart görmesi sonucu 35 dakika 10 kişi oynayan kırmızı-beyazlı ekip, Güven, Can Keleş, Paoletti ve Markao’nun gollerine Larsson ile yanıt verip rakibine 4-1 yenilerek 45 puanda kaldı.

Antalyaspor-Gumrukte-yikildi-1-4_44b15974-f470-4863-8a2b-70a7c5ce8a3f.webp

Süper Lig’in 34.hafta maçında düşme hattındaki Fatih Karagümrük’e konuk olan Antalyaspor, rakibi karşısında varlık gösteremeyerek farklı mağlup oldu. Sakat ve cezalı oyuncularının çokluğu nedeni ile eksik bir kadro ile sahaya çıkan kırmızı-beyazlı ekip, Safouri’nin 55.dakikada kırmızı kart görmesi sonucu 35 dakika 10 kişi oynadığı maçta son haftalardaki kötü oyununu sürdürdü. İlk yarıyı Güven’in golüyle 1-0 geride tamamlayan Antalyaspor, ikinci devre Markao, Paoletti ve Can’ın gollerine Larsson ile karşılık vermesine rağmen puan almayı başaramadı. Rakibine 4-1 mağlup olan Antalyaspor 45 puanda kalırken, Karagümrük aldığı galibiyetle puanını 36 yaparak düşme hattının üzerine çıktı.

21 KİŞİLİK KADRO TAMAMLANAMADI

Süper Lig’de 34.haftanın kapanış maçında Karagümrük’e konuk olan Antalyaspor, eksik oyuncuların çokluğu nedeni ile kadro kurmakta zorlandı. Sarı kart cezalıları Veysel Sarı ve Erdoğan Yeşilyurt’un yanısıra, alacaklarını tahsil edemediği için sözleşmesini fesheden Zymer Bytyqi’nin yer almadığı müsabakada, sakatlıkları nedeni ile Bünyamin Balcı, Adam Buksa, Dario Saric ve Britt Assombalonga da maç kadrosunda olmadı. Sağ bekte Amar Gerchaliu’nun oynadığı müsabakada, forvet mevkisinde ise 18 yaşındaki Emre Uzun forma giydi. 21 kişimik maç kadrosunu tamamlayamayan kırmızı-beyazlılar, 19 futbolcuyla Olimpiyat Stadı’na çıktı.

Haber: Görkem Dellal

 

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık.

F.Karagümrük: Sirigu, Veseli (Dk. 87 Teklic), Biraschi, Levent Mercan, Ceccherini, Rohden, Feghouli (Dk. 60 Kourbelis), Eysseric (Dk. 87 Paoletti), Can Keleş, Güven Yalçın (Dk. 87 Nazım Sangare), Markao (Dk. 72  Lasagna).

Teknik Direktör: Tolunay Kafkas

Antalyaspor: Helton Leite, Amar (Dk. 78 Mert Yılmaz), Bahadır (Dk. 21 Naldo), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Erdal Rakip (Dk. 60 Ufuk Akyol), Larsson, Safouri, Van de Streek, Emre Uzun (Dk. 78 Milosevic).

Teknik Direktör: Sergen Yalçın.

Goller: Dk. 36 Güven Yalçın, Dkb 64 Markao, Dk. 78 Larsson, Dk. 90+1 Paoletti

Sarı kartlar: Dk. 42 Safouri, Dk. 73 Lasagna

Kırmızı kart: Dk. 55 Ramzi Safouri

 

ÖNEMLİ DAKİKALAR:

36.dakikada soldan ceza alanına kadar giren Marcao, geriden gelen Güven’e çıkardı. Güven Yalçın ayak içiyle topu ağlara gönderdi: 1-0.

55.dakikada, daha önce itirazdan sarı kart gören Ramzi Safouri, serbest vuruşta hakemin düdüğünü beklemeden vuruşu kullanınca ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

64.dakikada Karagümrük’ün kullandığı korner atışında, arka direkte Rohden’in kafayla çevirdiği topu penaltı noktası üzerinde önünde bulan Markao voleyle fileleri havalandırdı: 2-0.

78.dakikada ceza alanı dışından kazanılan serbest atışta, sert ve isabetli vuran Larsson, mükemmel bir golle farkı 1’e indirdi: 2-1

81.dakikada hızlı gelişen Karagümrük atağında Lasagna’nın pasıyla sol kanattan ceza alanına giren Can Keleş, ayak içiyle yakın direkten topu ağlara gönderdi: 3-1.

90+1.dakikada Naldo’nun ıska geçtiği topu alan Paoletti, ceza alanına yaklaşıp plase vurdu: 4-1.


  • Yayımlanma Tarihi: 30 Nisan, 2024 10:07
  • Güncellenme Tarihi: 30 Nisan, 2024 10:09