Lüks otelde 120 euroluk ‘milliyet farkı ücreti’ skandalı!

Antalya Sektörel

Antalya’daki bir otel için İngiliz sitesi üzerinden rezervasyon yaptıran Türk vatandaşından alınan 120 Euro’luk ‘Milliyet farkı ücreti’ gündeme oturdu.

Antalyadaki-otelde-120-Euroluk-milliyet-farki-ucreti-skandali_8a5d4cc6-2a5a-4de9-9a9a-89f7f85c5c6f.webp

Antalya’da Limak Lara Hotel Deluxe Türk müşteriye ‘milliyet farkı’ faturası kesti. Otelin daha ucuz olması nedeniyle İngiltere merkezli bir siteden rezervasyon yaptıran bir kişiden ‘milliyet farkı ücreti’ adı altında 120 Euro’luk ekstra para aldığı ortaya çıktı. Olay büyük tepki çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, otel hakkında soruşturma başlattı. Limak International Hotels & Resorts da konuya dair bir açıklama yayınladı, ‘milliyet farklı” ifadesi nedeniyle özür dilendi.

MİLLİYETİNE GÖRE FİYAT FARKI

Sosyal medyada gündeme oturan olay üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Lara’daki Limak Lara Hotel Deluxe hakkında inceleme başlattı. Limak Otel, Türk müşteriden "milliyet farkı" ödemesi aldı, bakanlığın incelemesi sonrası özür mesajı yayınladı.

Şirket, "Hizmet verdiğimiz alanda eşitlik kavramına aykırı herhangi bir ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı.

(Haber Merkezi)


  • Yayımlanma Tarihi: 29 Nisan, 2024 10:19
  • Güncellenme Tarihi: 29 Nisan, 2024 12:00